Openheid, deskundigheid en betrouwbaarheid. Dat is waar het Spaarne Ziekenhuis voor staat. We gaan altijd op zoek naar de beste oplossingen of behandelingen voor onze patiënten. Persoonlijke aandacht staat daarbij voorop: uw zorg en behandeling staan bij ons centraal! Het Spaarne Ziekenhuis is een modern ziekenhuis met een hoofdlocatie in Hoofddorp. In dit gebouw zijn vrijwel alle medisch specialismen vertegenwoordigd. Daarnaast heeft het ziekenhuis poliklinieken in Heemstede, Hillegom en Nieuw-Vennep.

Spaarne Gasthuis Reviews

  Mensonterende toestanden

  Patiënt kreeg nodige medicatie niet. Waren ze vergeten!!!! Hoezo vergeten???? Patiënt ligt onnodig lang in eigen urine. Patiënt is niet bij machte zelf de alarmknop te bedienen. Dus wordt niet op tijd naar de toilet geholpen. Verpleegkundige had geen idee hoe ze de patient naar het toilet moest brengen......zeer in vakkundig, mensonterend en schandalig. Ga hier niet heen. Personeel is zeer zeer slecht.

  Sterke punten
  Geen sterke kanten kunnen ontdekken.

  Zwakke punten
  Te veel om hier te beschrijven

  Slechtste ziekenhuis ever!

  Ga hier niet heen. Een ziekenhuis zonder gezicht. Waar alles zonder medewerkers die vertrouwen geven zitten aan balies. Vak onbekwame dokters die niet verder kijken dan het symptoom. Afdeling gynaecologie en urologie nooit doen! Geen empathie en schakelen niet.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Van a tot z slecht.

  ONNODIG LIJDEN / DOOD DOOR SG

  Het Spaarne Gasthuis laat de te oude mensen creperen bij ziekten die prima te behandelen zijn. Onze 95 jarige kwam daar op de SEH met een gebroken heup. Vertelt aan die SEH-arts te zijn uitgegleden bij het te snel LOPEN. Een rolstoel werd alleen gebruikt bij het overbruggen van grote lappen. De volgende dag werd het TEGENOVERGESTELDE als argument gebruikt om haar NIET te opereren : Anamnese : â�� Eigenlijk alleen nog in rolstoelâ�� en Beleid : â��Gezien niet mobiel thuisâ�� \\\\\\\\r\\\\\\\\nDe chirurg was ook van mening dat moeder te zwak was voor de operatie.\\\\\\\\r\\\\\\\\nHOEZO TE ZWAK ? Paar weken voordien nog op trektocht door Marokko !!\\\\\\\\r\\\\\\\\nMijn moeder was een LEVENSLUSTIGE vrouw , zag het nog niet als voltooid.\\\\\\\\r\\\\\\\\nMijn moeder lag daar wekenlang huilend , smekend om de operatie te roepen.\\\\\\\\r\\\\\\\\nOnze zenuwslopende zoektocht naar een ander ziekenhuis volgde. Ik, dochter, had inmiddels zware darmkrampen van de stress. \\\\\\\\r\\\\\\\\nPas na 23 DAGEN de GESLAAGDE operatie gevonden in het NWZ te Alkmaar. Had dus ook binnen 24 UUR gekund in het Spaarne Gasthuis ! Perfecte genezing operatiewond in Alkmaar â�¦.maar elders, op haar stuitje, een diepe DOORLIGWOND doordat zij eerst wekenlang roerloos met de gebroken heup in het Spaarne Gasthuis te Haarlem had gelegen. Bacteri�«n in die doorligwond. \\\\\\\\r\\\\\\\\nOnnodig lijden en dood. Wij, haar dochter en zoon, zijn erg boos!\\\\\\\\r\\\\\\\\nEn mijn volledige naam mag u erbij vermelden.\\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\n

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Laat de te oude mensen in hulpeloze toestand creperen bij ziekten of euvels die prima te verhelpen zijn. De landelijke richtlijn is dat de pati�«nt de keuze behoort te krijgen tussen wel of niet opereren aan een gebroken heup. Moeders keuze : Wel opereren , blijven leven. Artsen bepaalden dat zij die operatie niet kreeg, moest gaan sterven.

  ONNODIG LIJDEN / DOOD DOOR SG

  Het Spaarne Gasthuis laat de te oude mensen creperen bij ziekten die prima te behandelen zijn. Onze 95 jarige kwam daar op de SEH met een gebroken heup.
  Vertelt aan die SEH-arts te zijn uitgegleden bij het te snel LOPEN. Een rolstoel werd alleen gebruikt bij het overbruggen van grote lappen. De volgende dag werd het TEGENOVERGESTELDE als argument gebruikt om haar NIET te opereren : Anamnese : “ Eigenlijk alleen nog in rolstoel” en Beleid : “Gezien niet mobiel thuis”
  De chirurg was ook van mening dat moeder te zwak was voor de operatie.
  HOEZO TE ZWAK ? Paar weken voordien nog op trektocht door Marokko !!
  Mijn moeder was een LEVENSLUSTIGE vrouw , zag het nog niet als voltooid.
  Mijn moeder lag daar wekenlang huilend , smekend om de operatie te roepen.
  Onze zenuwslopende zoektocht naar een ander ziekenhuis volgde. Ik, dochter, had inmiddels zware darmkrampen van de stress.
  Pas na 23 DAGEN de GESLAAGDE operatie gevonden in het NWZ te Alkmaar. Had dus ook binnen 24 UUR gekund in het Spaarne Gasthuis ! Perfecte genezing operatiewond in Alkmaar ….maar elders, op haar stuitje, een diepe DOORLIGWOND doordat zij eerst wekenlang roerloos met de gebroken heup in het Spaarne Gasthuis te Haarlem had gelegen. Bacteriën in die doorligwond.
  Onnodig lijden en dood. Wij, haar dochter en zoon, zijn erg boos!
  En mijn volledige naam mag u erbij vermelden.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Laat de te oude mensen in hulpeloze toestand creperen bij ziekten of euvels die prima te verhelpen zijn. De landelijke richtlijn is dat de patiënt de keuze behoort te krijgen tussen wel of niet opereren aan een gebroken heup. Moeders keuze : Wel opereren , blijven leven. Artsen bepaalden dat zij die operatie niet kreeg, moest gaan sterven.

  Wat een fantastische ziekenhui

  Wat is het personeel lief en zorgzaam niks is ze teveel
  Ga zo door dat maakt je ziekenhuis opnamen heel erg aangenaam als je zo lief en zorgzaam wordt behandeld

  Zeer tevreden

  Via huisarts, Huisartsenpost Noord, verwezen naar Spaarnegasthuis Hoofddorp.
  Heb de (gelukkig) korte opname als bijzonder betrokken vriendelijk en zeer deskundig ervaren. Niets was te veel. Dankzij hun aller adequate ingrijpen is erger voorkomen.
  Hulde aan de staf en het verplegend personeel. Ik ben jullie zeer dankbaar.

  Sterke punten
  Snel, vriendelijk en betrokken optreden,

  Zwakke punten
  Niet van toepassing

  Teleurstellende ervaring

  Last knie. Pijn en slotklachten\\r\\nMRI laat zien scheurtje in miniscus\\r\\nIn plaats van behandeling weggestuurd met een briefje voor een Fysio.\\r\\nMensen ouder dan 50 krijgen ander behandelplan.\\r\\nOordeelt u zelf maar maar ik ga niet meer hier naar toe.

  Fijne lieve mensen!

  Er is door een balie medewerker veel werk gemaakt,om alsnog wat informatie te achterhalen.
  De keren dat ik daar ben geweest heb ik voor 99% fantastische mensen ontmoet.

  Slechte ervaring

  Onjuiste diagnose door artsen, negeren pijnklachten patient, weigeren van een nodige behandeling: daardoor toename klachten, verkeerde behandeling omtrent pijnklachten: daardoor verergening van klachten, kwam geen personeel opdagen bij hulpvraag patient, slecht telefoongesprek met zaalarts, brutale arrogante antwoorden verpleging en artsen, negeren van juiste oordeel over patient door familie, door verkeerde diagnode verkeerd transport bij ontslag patient.

  Sterke punten
  Niet van toepassing. Weet er geen te noemen.

  Zwakke punten
  Slechte communicatie en bejegening en onkunde verpleging en artsen.

  Ongelooflijke service

  Op 39 augustus jl meldde ik mij bij Spaarne locatie Zuid voor onderzoek terwijl de afspraak in Hoofddorp was. Ik had nog 15 minuten om daar heen te rijden. De portier aan de balie belde met deze locatie.
  Op het parkeerterrein werd ik achterhaald door de portier die mij vertelde dat hij had geregeld met de afdeling Zuid dat ik daar nu geholpen kon worden. Het dat klopte. Binnen 15 minuten werd ik door de betreffende afdeling geholpen.
  Een dikke pluim voor de portier aan de balie in Zuid!!!

  Nachtmerrie

  Het zou een dag-operatie zijn, meteen weer naar huis en na 2 weken mag je alles weer doen....
  Het werd een allesverwoestende nachtmerrie zonder einde.
  Toen ik bijkwam van de narcose werd mij verteld dat ik een paar dagen moest blijven en dat ik heel erge pech heb gehad. (meer niet )
  Dankzij het gepruts van waarschijnlijk een leerling uroloog zit ik al ruim 7 weken thuis met afgrijselijke pijn, hoge koorts en een totaal opgezwollen en heftig bloedend scrotum.
  Er wordt niets aan gedaan en het wordt met de dag erger.

  De afdeling Urologie wil niet doorgeven wie de operatie heeft uitgevoerd, ben er inmiddels achter gekomen dat het gedaan is door een arts in opleiding !!

  Vreselijk, mensonterende toestanden, laten je gewoon leegbloeden, fout na fout wordt er gemaakt. Nemen geen verantwoordelijkheid voor hun wandaden.
  Dankzij deze prutsers heb ik al ruim 7 weken géén werk, vakantie af moeten zeggen, etc, etc

  Sterke punten
  De uitgang

  Zwakke punten
  Geen voorlichting, bot en onbeleefd tegen patienten, liegen, het verzwijgen van informatie.

  Oneerlijk

  Het valt mij op dat bijna alle berichten
  Vijf sterren hebben gegeven
  Dat klopt natuurlijk niet
  Ik. Woon in n straat waar 25 mensen wonen
  Waarvan er 5 slechte ervaringen hebben gehad met het SG
  Hoezo al die goed recensies ?
  Waar zijn de minder goede ?????
  En dan bedoel ik niet die enkeling die jullie doorlaten
  Pas als je n ervaring hebt gehad in n ander ziekenhuis
  Weet je hoe t wel goed kan

  Sterke punten
  Ik heb ze niet ontdekt

  Horror ziekenhuis

  Dankzij het gepruts van waarschijnlijk een leerling of amateur uroloog zit ik al 7 weken thuis met afgrijselijke pijn , hoge koorts en een totaal opgezwollen en heftig bloedend scrotum.
  Er wordt niets aan gedaan en het wordt met de dag erger. Kan nu al 7?weken niet lopen, mijn beroep niet uitoefenen en wordt gek van de ondraaglijke pijn.
  Uroloog zegt: pech gehad.

  Vreselijk, mensonterende toestanden, laten je gewoon leegbloeden , fout na fout wordt er gemaakt. Nemen geen verantwoordelijkheid voor hun wandaden.

  Super Ziekenhuis.

  Wij komen al 45 jaar in het Spaarne Gasthuis ,vroeger Mariastichting en wij lopen heel hoog met de mensen die hier werken.Niets is ze teveel. Nemen je serieus ,deskundige specialisten die duidelijk vertellen hoe of wat.Wij zijn uiterst tevreden en wij komen heel veel in het Spaarne Gasthuis.De Kno artsen , de longartsen de Cardiologen en de Orthopeden super fijne mensen.En vergeet even niet dit zijn ook maar mensen !! Ben laatst geopereerd en was voor mij de eerste operatie, ze stelden me op mijn gemak en had het volste vertrouwen in deze mensen.Voor ons een super ziekenhuis.En Orthopedie super daar mijn man is al verschillende malen geopereerd aan verschillende dingen.Deze mensen weten wat ze doen.

  Sterke punten
  Openheid en kunde.

  Zwakke punten
  Ken ik niet.

  Super Ziekenhuis.

  Wij komen al 45 jaar in het Spaarne Gasthuis ,vroeger Mariastichting en wij lopen heel hoog met de mensen die hier werken.Niets is ze teveel. Nemen je serieus ,deskundige specialisten die duidelijk vertellen hoe of wat.Wij zijn uiterst tevreden en wij komen heel veel in het Spaarne Gasthuis.De Kno artsen , de longartsen de Cardiologen en de Orthopeden super fijne mensen.En vergeet even niet dit zijn ook maar mensen !! Ben laatst geopereerd en was voor mij de eerste operatie, ze stelden me op mijn gemak en had het volste vertrouwen in deze mensen.Voor ons een super ziekenhuis.En Orthopedie super daar mijn man is al verschillende malen geopereerd aan verschillende dingen.Deze mensen weten wat ze doen.

  Sterke punten
  Openheid en kunde.

  Zwakke punten
  Ken ik niet.

  Super Ziekenhuis.

  Wij komen al 45 jaar in het Spaarne Gasthuis ,vroeger Mariastichting en wij lopen heel hoog met de mensen die hier werken.Niets is ze teveel. Nemen je serieus ,deskundige specialisten die duidelijk vertellen hoe of wat.Wij zijn uiterst tevreden en wij komen heel veel in het Spaarne Gasthuis.De Kno artsen , de longartsen de Cardiologen en de Orthopeden super fijne mensen.En vergeet even niet dit zijn ook maar mensen !! Ben laatst geopereerd en was voor mij de eerste operatie, ze stelden me op mijn gemak en had het volste vertrouwen in deze mensen.Voor ons een super ziekenhuis.En Orthopedie super daar mijn man is al verschillende malen geopereerd aan verschillende dingen.Deze mensen weten wat ze doen.

  Sterke punten
  Openheid en kunde.

  Zwakke punten
  Ken ik niet.

  Super Ziekenhuis.

  Wij komen al 45 jaar in het Spaarne Gasthuis ,vroeger Mariastichting en wij lopen heel hoog met de mensen die hier werken.Niets is ze teveel. Nemen je serieus ,deskundige specialisten die duidelijk vertellen hoe of wat.Wij zijn uiterst tevreden en wij komen heel veel in het Spaarne Gasthuis.De Kno artsen , de longartsen de Cardiologen en de Orthopeden super fijne mensen.En vergeet even niet dit zijn ook maar mensen !! Ben laatst geopereerd en was voor mij de eerste operatie, ze stelden me op mijn gemak en had het volste vertrouwen in deze mensen.Voor ons een super ziekenhuis.En Orthopedie super daar mijn man is al verschillende malen geopereerd aan verschillende dingen.Deze mensen weten wat ze doen.

  Sterke punten
  Openheid en kunde.

  Zwakke punten
  Ken ik niet.

  Super Ziekenhuis.

  Wij komen al 45 jaar in het Spaarne Gasthuis ,vroeger Mariastichting en wij lopen heel hoog met de mensen die hier werken.Niets is ze teveel. Nemen je serieus ,deskundige specialisten die duidelijk vertellen hoe of wat.Wij zijn uiterst tevreden en wij komen heel veel in het Spaarne Gasthuis.De Kno artsen , de longartsen de Cardiologen en de Orthopeden super fijne mensen.En vergeet even niet dit zijn ook maar mensen !! Ben laatst geopereerd en was voor mij de eerste operatie, ze stelden me op mijn gemak en had het volste vertrouwen in deze mensen.Voor ons een super ziekenhuis.En Orthopedie super daar mijn man is al verschillende malen geopereerd aan verschillende dingen.Deze mensen weten wat ze doen.

  Sterke punten
  Openheid en kunde.

  Zwakke punten
  Ken ik niet.

  Meerder grote decepties

  Zes maanden wachten op n afspraak met n neuroloog ( die notabelen n groot artikel dominant op internet heeft staan) over pijnbestrijding bij polyneuropathie \\r\\nEn je dan afscheept met n potje pillen en n afspraak bij de pijnpoli (allemaal telefonisch wel te verstaan ) en nog eens drie maanden wachten op n telf van de pijnpoli \\r\\nWat weet dokter Eurelings eigenlijk over pijn ?ondertussen blijkt t dat ik nog n paar hernia s heb \\r\\nMaar omdat op de mri scan te zien is dat ik pijn moet hebben in mijn rechter been\\r\\nIs het onmogelijk dat ik momenteel ernstige pijn ervaar in mijn linker been. \\r\\nVan t kastje naar de muur sturen ze je daar\\r\\nZinloze telefoontjes met vragen die al lang zwart op wit beantwoord zijn \\r\\nNee ik heb al eerder ernstig letsel opgelopen in het Spaarne Gasthuis\\r\\nTijdens n operatie Daarvoor ook nooit excuses gekregen \\r\\nHet is n commerciële instelling \\r\\nVoor je t weet declareren duizenden euro s bij de verz omdat je dan zgn n pakket hebt afgesloten na n operatie \\r\\nWaar je niet eens gebruik van maakt \\r\\nNee helaas heb ik meerder nare ervaringen in dit ziekenhuis opgedaan

  Sterke punten
  Nog niet waargenomen

  Zwakke punten
  Veel

  Meerder grote decepties

  Zes maanden wachten op n afspraak met n neuroloog ( die notabelen n groot artikel dominant op internet heeft staan) over pijnbestrijding bij polyneuropathie
  En je dan afscheept met n potje pillen en n afspraak bij de pijnpoli (allemaal telefonisch wel te verstaan ) en nog eens drie maanden wachten op n telf van de pijnpoli
  Wat weet dokter Eurelings eigenlijk over pijn ?ondertussen blijkt t dat ik nog n paar hernia s heb
  Maar omdat op de mri scan te zien is dat ik pijn moet hebben in mijn rechter been
  Is het onmogelijk dat ik momenteel ernstige pijn ervaar in mijn linker been.
  Van t kastje naar de muur sturen ze je daar
  Zinloze telefoontjes met vragen die al lang zwart op wit beantwoord zijn
  Nee ik heb al eerder ernstig letsel opgelopen in het Spaarne Gasthuis
  Tijdens n operatie Daarvoor ook nooit excuses gekregen
  Het is n commerciële instelling
  Voor je t weet declareren duizenden euro s bij de verz omdat je dan zgn n pakket hebt afgesloten na n operatie
  Waar je niet eens gebruik van maakt
  Nee helaas heb ik meerder nare ervaringen in dit ziekenhuis opgedaan

  Sterke punten
  Nog niet waargenomen

  Zwakke punten
  Veel

  Top ziekenhuis.

  WIJ KOMEN AL MEER DAN 50 JAAR IN HET SPAARNEGASTHUIS WAT EEN TOP ZIEKENHUIS.FIJNE ARTSENDE MENSEN STELLEN JE GERUST GEVEN ANTWOORD OP JE VRAGEN EN ZIJN GOED IN HUN VAK..ZEER DESKUNDIG VOOR MIJ IS HET EEN TOP ZIEKENHUIS.

  Sterke punten
  Specialisten

  Zwakke punten
  Er is te veel druk op het verzorgens personeel.

  erg teleurgesteld

  Operatie door dr. Nolte of een assistent(e). niet juist opgelost, doorgestuurd naar revalidatiearts die, zonder te kijken (ik zat nog niet eens) riep \\\\\\\\\\\\\\\"aangepaste schoenen\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\r\\\\\\\\nBen gestopt in het Spaarne en voor seconde opinie naar Bergman gegaan. Daar kreeg ik te horen wat er mis is.\\\\\\\\r\\\\\\\\nOm netjes te zeggen \\\\\\\\\\\\\\\"ik ben niet blij en tevreden\\\\\\\\\\\\\\\"

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  aan het lijntje houden en een fout niet toegeven

  250,= voor een telefoontje van 5 minuten

  Omdat ik begin dit jaar een herhalingsrecept nodig had voor weed olie van de pijnpoli wilde de arts mij eerst spreken, voor mij niet nodig maar ok. Nu krijg ik de rekening gepresenteerd € 251, 50 voor een telefoongesprek van nog geen 5 minuten. Bovendien moet ik het medicijn ook zelf betalen ad.€60,= Dit is dus echt buiten proportie. De zorg verzekering zegt dat ze dit mogen vragen, maar een flesje weed olie van 10 ml voor in totaal ruim € 300,= dat is toch niet normaal. Ik voel me opgelicht!

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Met 5 pennen rekening schrijven

  Leeftijdsdiscriminatie bij solliciteren

  Ik heb hier gesolliciteerden op aanraden van R.O.C. TOP (zorgopleidingen). Bij de motivatie ging de schooldecaan zelfs glunderen en gaf aan dat ze het super vond. Maar dan volgende stap bij het volgen van een opleiding. Je stageplek: In dit ziekenhuis komen de personeelstekorten (nog) niet echt aan. Sollicitanten 2 jr in de wacht zetten en aannames maken op uiterlijk en denkvermogen. Als je hier als eerste wordt uitgenodigd voor de tweede keer blijf a.j.b. thuis. Hoofd Opleidingen laat je niet uitpraten en valt je in de rede. Neemt je cv niet door. Men doet haar best om je naar beneden te halen en/ of af te kappen. Voorbeelden noemen zijn niet stom mevrouw! Als je er zelf niet aandachtig bij zit ga niet bij een sollicitatie zitten. Na alles goed te hebben gedaan kwam ik wat zweverig over (zijn haar worden, maar het eigen personeel weet tijdens een rondleiding niet eens de functie van je temporalis!!). Een uitslag melden doe je daar 3 weken over om dat te melden? Meer kon je ook niet uitkramen wat ik deed niet zo veel fout. Maar zie genoeg fouten in dit ziekenhuis, geen aanspreekpunt tijdens een bezoek en je afspraak in de agenda over het hoofd zien en zelfs de patient vergeten. Hier krijg je een voetoperatie maar mag ik zelf samen met mijn huisarts de hechtingen uit mijn voet halen. Dit ziekenhuis moet je links laten liggen. Ik ga voortaan naar het Olvg of Lumc.

  Sterke punten
  Mensen aan een lijntje houden en etnisch profileren

  Zwakke punten
  Niet ontvankelijk voor kritiek en discriminerend.

  Leeftijdsdiscriminatie bij solliciteren

  Ik heb hier gesolliciteerden op aanraden van R.O.C. TOP (zorgopleidingen). Bij de motivatie ging de schooldecaan zelfs glunderen en gaf aan dat ze het super vond. Maar dan volgende stap bij het volgen van een opleiding. Je stageplek: In dit ziekenhuis komen de personeelstekorten (nog) niet echt aan. Sollicitanten 2 jr in de wacht zetten en aannames maken op uiterlijk en denkvermogen. Als je hier als eerste wordt uitgenodigd voor de tweede keer blijf a.j.b. thuis. Hoofd Opleidingen laat je niet uitpraten en valt je in de rede. Neemt je cv niet door. Men doet haar best om je naar beneden te halen en/ of af te kappen. Voorbeelden noemen zijn niet stom mevrouw! Als je er zelf niet aandachtig bij zit ga niet bij een sollicitatie zitten. Na alles goed te hebben gedaan kwam ik wat zweverig over (zijn haar worden, maar het eigen personeel weet tijdens een rondleiding niet eens de functie van je temporalis!!). Een uitslag melden doe je daar 3 weken over om dat te melden? Meer kon je ook niet uitkramen wat ik deed niet zo veel fout. Maar zie genoeg fouten in dit ziekenhuis, geen aanspreekpunt tijdens een bezoek en je afspraak in de agenda over het hoofd zien en zelfs de patient vergeten. Hier krijg je een voetoperatie maar mag ik zelf samen met mijn huisarts de hechtingen uit mijn voet halen. Dit ziekenhuis moet je links laten liggen. Ik ga voortaan naar het Olvg of Lumc.

  Sterke punten
  Mensen aan een lijntje houden en etnisch profileren

  Zwakke punten
  Niet ontvankelijk voor kritiek en discriminerend.


Bezoek Spaarne Gasthuis

Schrijf een review