Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 10.000 medewerkers werken in de patiëntenzorg en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek, waarbij de focus ligt op 'gezond en actief ouder worden'. In het kader van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs wordt nauw samen gewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen. Er worden studenten opgeleid tot arts, tandarts of bewegingswetenschapper en artsen opgeleid tot medisch specialist. Patiënten komen in het UMCG voor basiszorg, maar ook voor zeer specialistische diagnostiek, onderzoek of behandeling.

UMCG Reviews

  Een top team

  Afgelopen week geopereerd aan een netvlies loslating Wat een top team inclusief de vrouwelijke arts die mij geopereerd heeft .Zo zorgzaam en meelevend en meedenken en super goeie vefeleing en uitleg.En dan de gerustelling tijdens de operatie.Ze krijgen van mij een dikke 10 Ze behandelen je echt als mens en niet als een nummer Ik ben dik tevreden Ik ben er nog niet maar heb alle vertrouwen in dit geweldige team.

  Sterke punten
  Ze behandelen je als mens en niet als een nummer

  Zwakke punten
  Geen

  Cervicale Dystonie

  het lukt me niet om een gesprek met een arts te krijgen over mijn Cervicale Dystonie, ik mag alleen maar vragen stellen tijdens het prikhalguurtje, terwijl ik zoveel vragen heb

  zie hier het antwoord van de klachten functionaris na mijn tweede poging

  #UMCG

  Geachte heer Schollema,

  Via deze weg contact.
  Ik heb op 27 juni telefonisch overleg gehad met het afdelingshoofd Neurologie mevrouw M. Wermer.
  We hebben u klacht besproken en gekeken naar de mogelijkheden om tot een oplossing te komen.
  Zij gaat intern overleggen en laat mij de uitkomst volgende week weten.
  Wordt vervolgd dus, ik houd u op de hoogte.

  Vriendelijke groet,

  Bezoek

  Op bezoek in UMCG mag ik niet weten op welke kamer mijn zwager ligt (patiënt). Dat is privacy gevoelig!

  Poliklinische apotheek niet telefonisch bereikbaar!

  Ben al 3x doorverbonden met de poliklinische apotheek om een kanker medicijn te bestellen

  Sta al 20 minuten te wachten

  Er wordt NIET opgenomen!

  Zwakke punten
  Niet bereikbaar

  Geen empathie, geen mensenkennis

  Ik had het gevoel dat ik niet als mens werd gezien tijdens mijn behandeling en er werd totaal niet naar mij geluisterd. Ik was wat zenuwachtig voor de behandeling, mijn kies moest eruit, maar schrok heel erg toen er in mijn kaak werd geboord. De verpleegkundige schreeuwde tegen mij dat ik stil moest zitten omdat ze anders niet konden werken. Twee artsen hebben daar niet op gereageerd en gingen gewoon door met de behandeling. Daarna zei ze nog dat ik de volgende keer goed moest nadenken voordat ik daar voor mijn implantaten kom. 3 maanden na de behandeling ongelooflijk veel pijn gehad en ben na 1 jaar nog steeds erg bang voor de behandeling bij de tandarts. Sterker nog, ik durf gewoon niet meer naar de kaakchirurg. Ook niet naar een ander ziekenhuis. Ik weet niet meer hoe het verder moet. Ik ben doodsbang, kan simpelweg niet naar mijn afspraken komen en denk steeds aan die verschrikkelijke ervaring

  oogheelkunde

  ik heb een oogoperatie ondergaan in het UMCG, een gecombineerde staar- en netvliesoperatie (netvliesloslating).
  Ik ben onder de indruk geraakt van de patiëntvriendelijkheid en de professionaliteit van de afdeling oogheelkunde in het algemeen en het vakmanschap van de oogchirug(e) in het bijzonder. Het resultaat van de operatie is zonder meer perfect. Chapeau dames en heren van de afdeling oogheelkunde.

  Sterke punten
  zie boven

  Zwakke punten
  geen

  Ambtenaren van de overheid

  De gezondheidszorg bij u is tegenwoordig HARD

  Vroeger was het

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Geen empathie meer.

Bezoek UMCG

Schrijf een review