Erasmus University Medical Center

Homepage - Erasmus MC

Erasmus University Medical Center Reviews

  Hopeloze chaos

  Voor het uitvoeren van ingewikkelde operaties zijn ze wel goed. Alleen nemen ze weinig verantwoording voor complicaties.
  Er heerst totale chaos. Overdrachten verlopen altijd problematisch. Men leest zich niet in of rapporteert slecht.
  In gesprekken wordt er van alles gezegd, afgesproken en toegezegd. In de praktijk komt daar nauwelijks iets van terecht. Afspraken worden niet gehouden. Plannen worden chaotisch uitgevoerd omdat ochtend/middag/avond diensten niet van elkaar eten wat ze doen. Zo werd bijv een mobiliteitsplan keer op keer opnieuw vanaf dag 1 begonnen terwijl we al dagen verder waren. Fysiotherapie kwam ineens niet meer omdat hij dacht dat het geannuleerd was.
  Onderzoeken zijn dramatisch slecht. Als men niks vindt trekt men gewoon conclusies ipv verder te onderzoeken.
  Misverstanden en miscommunicatie zijn aan de orde van de dag en gaat ten koste van de kwaliteit van de zorg omdat niet de juiste zorg in de juiste intensiteit wordt verleend.
  Als zelfs de verpleging zegt dat je in dit academisch ziekenhuis niet meer interessant bent als je niet meer in een van de hokjes past, dan is er iets serieus mis. Men probeert dan ook gewoon van de af te komen. En intussen laten ze je rustig creperen. En dan hebben we het nog niet over alledaagse fouten zoals verkeerde doseringen of gewoon verkeerde medicatie aan de verkeerde patiënt. Of een hopeloos verouderd softwaresysteem.
  Dagelijks (tijdens een inmiddels 8wkn verblijf ) horen we minimaal 2x uitspraken in de trant van “we weten het niet”, “we snappen er niks van”, “het zou niet moeten kunnen”

  Sterke punten
  Gecompliceerde operaties

  Zwakke punten
  Patiëntenzorg, post-operatieve zorg, arrogantie

Bezoek Erasmus University Medical Center

Schrijf een review