Het Refaja ziekenhuis is een regionaal ziekenhuis in Stadskanaal, op de grens van Groningen en Drenthe. Persoonlijke aandacht voor de patiënt staat centraal, de patiënt staat voorop. Kenmerkend zijn de dynamiek en de grote betrokkenheid en empathie waarmee onze medewerkers hoogwaardige zorg verlenen. Het Refaja staat voor veilig, verantwoord en vertrouwd. Zodat patiënt en medewerker zich op hun gemak voelen in het ziekenhuis.

Refaja Reviews

  Fijn ziekenhuis en verpleging

  Zeer goede ervaring wat dit ziekenhuis betreft. Kundig, zorgzaam en professionele verpleging en artsen.
  Zeer aardig en vriendelijk.

  Sterke punten
  Kleinschalig. Je voelt je als patient geen nummer.

  Zwakke punten
  Geen

  Heup vervanging

  Op 24-11-2017 is door de heer den Boer een nieuwe heup geplaatst via de voorste benadering.De operatie is prima geslaagd,na de operatie verder verzorgd door geweldige mensen.Als ik een cijfer zou moeten geven kom ik op een 9 uit .Wel is er wat mij betreft kritiek over de voorlichtingsmiddag aangaande de operatie en daarna.
  Er werd met geen woord gesproken over de verschillende technieken met hun voor en nadelen ook in de begeleidende
  folder niet.Bij een ieder is bekent dat de voorste benadering grote voordelen heeft, maar daar werd helemaal niet over gesproken,het zou geweldig zijn als e.a eens geëvalueerd zou worden over deze zaak.De artsen die ik daar over gesproken heb zijn het daar volledig mee eens.

  Sterke punten
  Operatie is geweldig geslaagd,ook het verplegend personeel is geweldig even als het eten

  Zwakke punten
  Presentatie middag

  Teleurstelling

  Refajaziekenhuis Stadskanaal was voor mij altijd een baken in de zee. Het was "ons" ziekenhuis. Natuurlijk zijn er wel momenten dat het niet gaat zoals verwacht, maar dat is overkomelijk. Maar nu echter heb ik behoefte om ook eens wat negatieve gevoelens te spuien over wat mij is overkomen.
  Op Donderdag 22 December 2016 vlak voor de Kerstdagen werd ik om 02.00 uur wakker geschud door een vreselijke pijn in mijn lichaam. Ik herkende dit als een vermoedelijke niersteen aanval. Om 05.00 uur was het niet meer te harden en heb ik de dokterspost gebeld. Om 17.30 was de dokter er. Zijn diagnose kwam wel overeen met de mijne. Ja "wat kunnen we doen" was zijn vraag. Ik kan u een injectie geven tegen de pijn en dan kunt om 08.00 uur naar het Refaja gaan voor een scan, of u kunt nu naar het Refaja gaan, en daar gaan afwachten. Want een dokter is nu niet aanwezig. Omdat ik zeer veel pijn had kreeg ik een en ander niet helemaal mee. Ik wilde naar het ziekenhuis omdat ik dacht dat ik daar de hulp kon krijgen die ik nodig had. We zijn zelf naar het ziekenhuis gereden, waar ik een paar tabletjes kreeg die mij weinig tot niets hebben geholpen de pijn te onderdrukken. Het verplegend personeel mocht niets anders geven omdat er eerst een scan moest worden gemaakt. Al met al heb ik liggen wachten tot kwart voor negen alvorens telefonisch werd doorgegeven dat er een scan kon worden gemaakt. Ik werd opgenomen, en om 10.30 kwam het verlossend woord dat het inderdaad een niersteen was. Pas toen kreeg ik medicijnen die de pijn gelukkig wegnamen. Tot op dat moment geen specialist gezien. Veel pijn geleden.
  Ik was diep teleurgesteld. Terugkijkend heb ik het gevoel dat Refaja niet meer datgene is wat het in mijn ogen is geweest. Ze staat bij mij drie treden naar beneden op de ladder.

  Sterke punten
  De wil van het verplegend personeel om mij te helpen.

  Zwakke punten
  Refaja schijnt te zijn geworden een bedrijf van 08.00 tot 17.00 uur. Buiten deze tijden worden er vraagtekens geplaatst

Bezoek Refaja

Schrijf een review